20 Ocak 2014 Pazartesi

Laptop fiyatları ve 2014 yılının en çok satan laptop markaları

Son dönemde özellikle tablet ve dizüstü bilgisayar sektöründe büyüme çok hızlı bir şekilde devam etmektedir. Fakat diğer yandan bu iki teknolojinin yüksek satış rakamlarına ulaşması, masaüstü bilgisayar tarafında kötü bir satış grafiğinin oluşmasına neden oluyor. Buna göre geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde, masaüstü bilgisayar tarafında düşüş yine sürdü. Gartner ve IDC tarafından düzenlenen rapora göre, Lenovo bilgisayar markası, her şeye rağmen sektörde yaşanan bu düşüşten etkilenmeyen tek isim olarak dikkat çekiyor.






Windows 8'in ardından her ne kadar 8.1 güncellemesi gelse de, bu son durum, dizüstü bilgisayar satışları açısından çok büyük fark yaratmıştır. Özellikle tablet tarafında büyüme hızla sürerken, masaüstü bilgisayar tarafında bunun tam aksi bir durum yaşanıyor. Yüzde 5.6'lık düşüşle toplam 82.2 milyon sistem satışının gerçekleştiği dördüncü çeyrekte, beklenen düşüş yüzde 6 idi. Yani her ne kadar beklenen kadar olmasa da, önemli bir düşüşün söz konusu olduğu kesin. Bu düşüşü tüm 2013 yılına yaydığımızda ise, ortaya çıkan oran yüzde 10 seviyesinde olduğunu söyleyebiliriz.




Laptop fiyatları ve 2014 yılının en çok satan laptop markaları


Dördüncü çeyreğin satış grafiğini döken Gartner ve IDC şirletlerine göre, yüzde 18'i aşan bir oranla, dizüstü bilgisayar pazarının en iyi satış yapan isim Lenovo oldu. Lenovo'nun en yakın takipçisi ise Hp. Lenovo geçtiğimiz yıl yüzde 9'luk bir büyümeyle 15.3 milyon ünite ürün satarken, Hp notebooklarda ise ise 13.8 milyon ünite ürün satarak pazarın yüzde 16.8'ine hakim oldu. Dell laptoplar ise 2013 sonu itibariyle pazarın yüzde 12.2'sine hakim durumda. Onları takip eden markalar arasında ise Acer ve Asus laptop fiyatları bulunuyor.










8 Ocak 2014 Çarşamba

Laptop










Laptop


Son dönemin gözde bilgisayarlarından olan ultrabook modelleri çok büyük bir çıkış yakalamış olsa dahi, laptop bilgisayar tarafında son zamanlarda en az ultrabook modelleri kadar başarılı örnekler bulunuyor. Bu laptoplardan birini örnek gösterecek olursak Toshiba Satellite C55D 14J, özellikle beyaz renkli laptop arayanlar için mükemmel bir alternatif sunuyor. Beyaz renkli bu notebook gövdesinin içinde son derece güçlü özellikler barındırmakta olan bu laptop modeli, klasik notebook modellerinden hoşlananlar ve orta boyutta dizüstü bilgisayarı tercih etmek isteyenler için çok iyi bir seçenek olarak gösterilmektedir. Elbette laptop almaya karar vermeden önce laptop modelini yakından incelemeliyiz. Bu laptop modelinin teknik özelliklerini inceleyecek olursak,








Windows 8  işletim sistemiyle birlikte gelen toshiba satellite c55 14j modeli, bir dönem çok fazla tercih edilen xp işletim sistemi gibi hemen hemen tüm programlarla uyumlu çalışmasından dolayı tercih edilmektedir. Bu laptop modelinin ekran özelliklerinden bahsedecek olursak standart notebook modelleri gibi bu dizüstü bilgisayarda 15.6 ekran büyüklüğünde LED arka aydınlatmalara sahiptir. HD çözünürlükleri görüntüleyebilen trubrite ekranı ile kullanıcılara cazip gelse de birçok kişi bu laptop modelinde full hd kullanılmamış olmasının büyük bir kayıp olduğunu düşünmektedir. Renkler ve canlı görüntü alabileceğiniz bu modelde film izlemek veya oyun oynamak gibi multimedya özelliklerini çok rahat kullanabilirsiniz. Ekran özelliklerinde bu notebooka ait bir diğer eksik ise dokunmatik ekrana sahip olmamasıdır. Eğer dokunmatik ekran ve full hd ekran sizin için önemli değilse bu laptop modelini tercih etmenizde hiçbir mahsur bulunmuyor.








Amd işlemci kullanılarak son derece hızlı ve güçlü bir bilgisayara dönüştürülen toshiba satellite 14J, performanslı bir dizüstü bilgisayar arayanların beklentisini fazlasıyla karşılayacak seviyede. A6-5200 işlemci kullanılan bu dizüstü bilgisayar 4 çekirdekli işlemci yapısıyla ve 2.0 GHz hızıyla hız/performans seviyesi maximumda olan laptoplar arasında yer almakla beraber 4gb ram belleğini kullanmak suretiyle, gücünü 3 gb'a kadar paylaşımlı olarak çıkartabilmektedir.








Sabit disk kapasitesini incelediğimizde 5200 RPM'lik bir diskin kullanıldığını görülmektedir. 750 gb kapasiteli bir disk bulunan bu notebook, resimlerinizi belgelerinizi ve kısaca tüm bilgilerinizi saklayabilecek bir depolama kapasitesine sahiptir  ancak artık dizüstü bilgisayar modellerinin son çıkan örneklerine baktığımızda SSD diskleri görmekteyiz. Klasik disk yapısından çok farklı olarak mükemmel seviyede hızlı olan bu diskler ilerleyen zamanlarda çok daha yoğun ilgi göreceğe benziyor.







Beyaz renkli olan bu dizüstü bilgisayar, son derece şık bir görünüme sahip olmasının yanısıra kolay ve rahat kullanımı ve kaliteli malzeme yapısı ile de takdir toplamaya devam ediyor. Kullanışlı touchpadi ve numerik klavyeside bu laptop modelini özel kılan bir diğer özelliktir.Beyaz renk kasasıyla çok hoş bir görüntü sunan toshiba 14j, yaklaşık 2.3 kilogram civarında. 15.6 ekrana sahip notebookların ağırlıklarının genellikle bu seviyede olduğunu düşünürsek bu notebook için ideal bir ağırlık olduğunu söyleyebiliriz. 





Eğer sizde ultrabook modellerinden ziyade klasik tarzda bir laptop arayanlardansanız toshiba laptop modellerini tercih edebilirsiniz.